عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



تاریخ : 1 فروردين 1399
بازدید : 380
نویسنده : مریم عبداللهی

با سلام و عرض ادب به کاربران عزیز..❀❀

خوش اومدین ❤️


این وبلاگ درباره ای انواع نون ها هس که به ما تاریخچه ، خواص یا طرز تهیه اش رو آموزش میده همچنین فروش انواع نان ها هم وجود داره


تاریخ : سه شنبه 15 مهر 1399
بازدید : 408
نویسنده : مریم عبداللهی

 نان تافتون

نان تافتون یا تافتان نان تردی است که از خمیر فطیر یا خمیر «کم ورآمده» پخته می‌شود.

نان تافتون، نان سنتی مسطحی است که از آرد معمولی (سبوس گرفته) و آرد ستاره به نسبت لازم، آب، نمک، مخمر صنعتی یا خمیر ترش طی فرآیندهای تخمیر تهیه شده و پس از شکل‌دهی به صورت خاص خود بر روی سطح داغ پخته می‌شود. نان تافتون در گذشته بی نمک پخت می‌شد و به عنوان نان رژیمی برای بیماران دارای فشار خون مورد استفاده بوده‌است.

شکل ظاهر ی نان تافتون: قرص نان تافتون به شکل دا یره به قطر تقریبی ۴۰ سانتی‌متر به ضخامت ۳ الی ۴ میلی مترو به منظور پخت کامل و رسیدن حرارت به سطح دایره شکلی نان، سوراخ‌هایی را روی آن با پنجه دست یاچرخ دنده ایجاد می‌کنند و معمولاً در دو نوع تنور سنتی و دستگاهی و با اندازه‌های کوچک و بزرگ پخت می‌شود.

مواد لازم نان تافتون: مخلوطی از آرد کامل، آرد ستاره و مایه صنعتی یا خمیر ترشی که قبلاً توسط نانوا تهیه گردیده و مقداری در حدود ۲۰۰ گرم شیره خرما در هر ۱۰ کیلوگرم آرد و افزودنی‌های مجاز ا ست. خمیر را پس از به هم زدن با دست یا همزن به صورت چانه‌های ۴۲۰ الی ۵۰۰ گرمی درآورده و ضمن پهن و یکنواخت کردن خمیر توسط وردنه با د نده‌های مخصوص فلزی سوراخ سوراخ نموده و به کمک همان بالشتک (ناونده) به دیواره تنور چسبانده می‌شود.


تاریخ : سه شنبه 15 مهر 1399
بازدید : 299
نویسنده : مریم عبداللهی

شیرمال

نان شیرمال یکی از نان های خوشمزه و بسیار پرطرفدار ایرانی است که قدمت بسیار زیادی دارد و مانند نان فطیر اراکی بیشتر به عنوان سوغاتی شناخته می شود. این نان خوشمزه را می توانید مانند پن کیک ساده در کنار انواع صبحانه ها سرو کنید.

 


تاریخ : سه شنبه 15 مهر 1399
بازدید : 267
نویسنده : مریم عبداللهی

فطیر :

نان فطیر در واقع به نانی می گویند که به خمیر آن خمیر مایه نزنند و خمیر ور نیامده باشد. در نواحی مختلف کشورمان این نان را به نحوه های گوناگون می پزند و در بعضی از شهرها حتی به آن خمیر مایه هم می زنند.

طرز تهیه نان فطیر اراک :

شیر، شکر، روغن مایع، آرد گندم، خمیر مایه و بکینگ پودر را درون ظرفی بریزید و آن‌ها را با هم ترکیب کنید و خوب ورز دهید. وقتی خمیر یکنواختی به دست آوردید آن را در نایلون قرار دهید تا استراحت کند. بعد از گذشت یک ساعت خمیر را به قطر ۱ سانتیمتر به صورت بیضی یا گرد پهن کنید. تخم مرغ، گلاب و زعفران ساییده شده را با هم مخلوط کنید و روی نان‌ها بمالید.

 

کمی از دانه‌های کنجد و سیاه دانه روی آن بریزید و آن را داخل طبقه وسط فر قرار دهید. برای پخت این نان لازم است حرارت فر روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد باشد و نان را به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه داخل فر بگذارید.


تاریخ : سه شنبه 15 مهر 1399
بازدید : 414
نویسنده : مریم عبداللهی

نان کنجدی زبان درازی


تاریخ : سه شنبه 15 مهر 1399
بازدید : 412
نویسنده : مریم عبداللهی

نان خرمایی

نان خرمایی یکی از شیرینی های معروف و مخصوص عید نوروز در استان کرمانشاه است. همان طور که در صفحات قبل هم گفته شد استان کرمانشاه در زمینه شیرینی های عید همچون قزوین دارای شیرینی های متعدد و معروفی نیز می باشد. این شهر به دلیل قدمت طولانی که در تاریخ دارد غذاهای سنتی و شیرینی های خاص خود را دارد که علاوه بر آنجا در کل ایران نیز از محبوبیت خاصی برخوردار است .یکی از دلایل خوشمزه شدن شیرینی های کرمانشاه استفاده از روغن حیوانی خاص آن منطقه است که طعم بی نظیری به خوراکی های این شهر می دهد.

شیرینی خرمایی امروزه به دلیل محبوبیت خاصی که دارد تقریبا در همه جای ایران یافت می شود اما توصیه می شود که این شیرینی خوشمزه را اگر توانستید خودتان در منزل تهیه کنید و در غیر این صورت از مکان هایی که اصل آن را بفروش می رسانند تهیه کنید.

روغن کرمانشاهی معروف که جز بهترین روغن ها به حساب می آید از شیر گاو و گوسفند به دست می آید.عطر و طعم این روغن بستگی زیادی به نحوه خوراک و چرای دام دارد. از این رو به دلیل چرای گله‌های گوسفند منطقه کرمانشاه در مراتع پر علف، این روغن از بو و مزه خاص خود برخوردار است که حاصل گیاهان معطر مناطق مرتفع کوهستانی می‌باشد و همچنین از ارزش غذایی و خواص درمانی گسترده‌ای برخوردار است.وغن کرمانشاهی از کالری بسیار بالایی برخوردار است و از این رو مصرف آن برای بازگردان قوای جسمانی تحلیل رفته‌ بیماران، زنان تازه زایمان کرده و کودکان در حال رشد بسیار مفید است .روغن حیوانی کرمانشاهی به هضم بهتر غذا کمک می‌کند و در سلامت دستگاه گوارش و درمان بیماری‌های التهابی روده مانند کولیت اولسراتیو و کرون موثر است .به طورکلی روغن کرمانشاهی به دلیل اینکه از شیر تهیه می‌شود، بسیاری از خواص شیر و لبنیات را در خود دارا است و مصرف آن برای افرادی که به محصولات لبنی و شیر حساسیت دارند مناسب بوده و نیازهای تغذیه‌ای را تامین می‌کند.


تاریخ : سه شنبه 15 مهر 1399
بازدید : 391
نویسنده : مریم عبداللهی

نان جو

خواص نان جو :

جو یکی از غلات بسیار مفیدی است که ارزش غذایی بالایی دارد و خود به عنوان یک غذای کامل می تواند به شمار رود. جو از گیاهی با ساقه های بلند به جود می آید و هنوز هم یکی از غذاهای عمده انسان را تشکیل می دهد. در کشورهای مختلف نیز جزو پرمصرف ترین مواد غذایی است که با اشکال مختلف و طعمهای گوناگون عرضه می شود. 

از امام جعفر صادق (ع) نقل شده است که خاصیت های غذایی و درمانی با ارزشی در نان جو وجود دارد، به همین دلیل طعام حضرت رسول اکرم (ص) تا آخر عمر از نان جو خالی نبود. 
نان جو از انواع نان های قدیمی است به طوری که خوراک اصلی گلادیاتورهای رومی را تشکیل می داد و قهرمانان آن زمان را «هوردیری» یعنی «خورندگان نان جو» می نامیدند.

در سالهای اخیر تحقیقات علمی نشان داده است که نان جو از نظر بهداشتی و سلامتی از ارزش ویژه ای برخوردار است و از این جهت این نان مورد توجه بیشتر قرار گرفته است 
سبوس موجود در نان جو دو برابر نان گندم است و در هر 100 گرم نان جو حدود چهار گرم فیبر وجود دارد. 
از این جهت نان جو برای افرادی که مبتلا به دیابت می باشند بسیار مفید است زیرا هر فرد دیابتی روزانه به 20 تا 30 گرم فیبر نیاز دارد که بدین ترتیب بخش زیادی از آن را می توان با نان جو و بقیه را با خوردن حبوبات و سبزی ها جبران کرد. 


تاریخ : سه شنبه 15 مهر 1399
بازدید : 397
نویسنده : مریم عبداللهی

نان سبوس

نان سبوس دار نانی است تهیه شده از آرد سبوس دار که پس از فرآیند تخمیر اسیدفیتیک آن تخریب و کلیـه املاح و ویتامینهاي مغذي موجود در آن آزاد و جذب بدن می گردد .انواع نان سبوس د ار شامل نان سبوس گندم و نام جو سبوس دار میباشد که هریک خواص مختص به خود را برای سلامت بدن دارا میباشند.

سبوس فواید گسترده ای برای حفظ سلامت بدن داشته، یکی از مهمترین خواص سبوس، فیبر موجود در آن میباشد که به عملکرد دستگاه گوارش کمـک کـرده و مـانع از یبوسـت میگردد و به ویژه به پیشگیري از بیماریهاي روده بزرگ از جمله سرطان کولون کمک میکند . از دیگر خواص نان سبوس دار ارزش غذایی بسیا بالای آن بوده، به طوریکه انواع سبوس، سرشار از ویتامین های گروه ب و اسیدهای چرب مفید برای بدن شامل امگا3 و امگا 6 است. برای آشنایی بیشتر با خواص نان سبوس دار، فواید سبوس و اهمیت مصرف آن با ما همراه باشید


تاریخ : سه شنبه 15 مهر 1399
بازدید : 401
نویسنده : مریم عبداللهی

نان سنگک

نان سنگک یکی از قدیمی ترین نان های ایرانی است؛ به طوری که برخی قدمت این نان را پیش از ورود اسلام به ایران و برخی نیز عهد شاهان صفوی می دانند.
نان سنگک حاوی ویتامین ها، کلسیم، پروتئین و آهن است. نان سنگک از آرد سبوس دار درست می شود. از ویژگی های خوب این نان طعم، عطر، مغذی بودن و قابلیت سیرکنندگی آن است. شیوه پخت سنتی این نان و شکل و طعم متمایز آن از سایر نان ها باعث شده در فرهنگ و سفره ایرانی ارزش بالایی داشته باشد و به خصوص برای صبحانه، وجود نان سنگک در اولویت قرار گیرد.

نان سنگک برای کودکان نیز بسیار مفید است، مخصوصاً در دورانی که سلول های عصبی در حال رشد هستند، آهن موجود در نان سبوس دار سبب باهوشی و رفتار خوب کودکان می شود. از طرفی چون برای نان سنگک، بیشتر از آرد کامل استفاده می شود و آرد کامل، ویتامین ها و املاح آن حفظ شده است، مصرف این نوع نان بیشتر توصیه می شود.نان سنگک به دلیل این که فیبر زیادی دارد، هضم آن آسان و از ارزش غذایی بالایی برخوردار است.

تنور نان سنگک

به دلیل نرمی خمیر نان سنگک، شیخ بهایی تنور سنگکی را ابداع کرد. نان سنگک از نظر مزه، طعم، هضم، بهداشت و سلامت یکی از بهترین نان های ایرانی است که مورد توجه خانواده ها مخصوصا در ماه مبارک رمضان قرار دارد. ویژگی این نان پخت آن روی سنگ ریزه های داغ است که به کیفیت آن می افزاید.


تاریخ : سه شنبه 15 مهر 1399
بازدید : 400
نویسنده : مریم عبداللهی

نان لواش..

نان لواش که از نان‌های سنتی کهن ایرانیان است و با نام های لَواش، لِواش و لَباش  شناخته می شود نوعی نان نرم، تخت و نازک به ضخامت حدود سه میلیمتر است که از مخلوط آرد، آب، خمیر مایه و نمک تهیه می شود. گاهی اوقات روی این نان کنجد یا خشخاش هم می پاشند. در سراسر دنیا انواع مختلف نان لواش تهیه و پخت می شود. اما نان لواش اصلی، بسیار نازک می باشد. این نان تا زمانی که نرم است، شبیه به تورتیلا است و معمولا بیشتر افراد نان لواش تازه و نرم را دوست دارند اما این نان با قرار گرفتن در جریان هوا سریع خشک و سفت می شود. نان لواش خشک نیز در برخی از مراسمهای  مذهبی مانند مراسم شکرگزاری مسیحیان ارتودوکس استفاده می شود. مزیت نان خشک لواش در این است که  برای مدت طولانی می توان نگهداری کرد.


صفحه قبل 1 2 صفحه بعد

به وبلاگ من خوش آمدید

RSS

Powered By
loxblog.Com